26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί σε νέες ημερομηνίες! Με γνώμονα την ασφάλεια των καλλιτεχνών αλλά και των θεατών αλλά χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα του θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μια χρονιά με κορυφαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες από τις 21 έως και τις 30 Αυγούστου 2020.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Δήμο Καλαμάτας - Municipality of Kalamata, την ΦΑΡΙΣ - Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας και τους καλλιτέχνες,θα παρουσιαστεί με ασφάλεια ένα Φεστιβάλ που ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες, αλλά δεν χάνει το χαρακτήρα, την ενέργειά του, και πάνω από όλα το σεβασμό και την υποστήριξή του για το χορό.

 21 παραγωγές ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών σε ανοιχτούς χώρους της πόλης της Καλαμάτας.

Φέτος το Φεστιβάλ, εν μέσω μιας ευρύτερης ιστορικής συγκυρίας, φιλοξενεί ανατρεπτικούς καλλιτέχνες που μέσα από τα έργα τους μιλούν για μια προσδοκία αλλαγής, για αναθεώρηση της σχέσης με τη Μητέρα Φύση, με τον Εαυτό και τον Άλλο.

Δείτε το βίντεο με το τελικό Πρόγραμμα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

 

Δείτε παρακάτω το πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με τις εγγραφές να έχουν ξεκινήσει ήδη δυναμικά.

Electric Matter: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικών σεμιναρίων σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου

3 σεμινάρια, 1 masterclasses & 1 διάλεξη

Συνολική διάρκεια: 55 ώρες 


EDIVALDO ERNESTOΟ συμμετέχοντας του Διεθνες Φεστιβαλ Χορου Καλαμάτας 2020 Edivaldo Ernesto

Depth Movement Workshop

Διάρκεια: 21 - 30 Αυγούστου 2020

Το σεμινάριο αφορά τη διαχείριση της ενέργειας και τη συνεχή υπέρβαση των ορίων του χορευτή. Το μάθημα εμβαθύνει στο διαμορφωμένο προσωπικό χορευτικό λεξιλόγιο του κάθε σπουδαστή με σκοπό τη δυνατότητα διαρκούς μετασχηματισμού του.

 

 


JOZEF FRUČEK

Tell A Story

Διάρκεια: 21 - 23 Αυγούστου 2020

 


Ο συμμετέχοντας του Διεθνες Φεστιβαλ Χορου Καλαμάτας 2020 Jozef FrucekJOZEF FRUČEK

Fighting Monkey Coordinations

Διάρκεια: 24 - 25 Αυγούστου 2020

Βασικές αρχές χορογραφίας για ντουέτα. Αρχές αυτοσχεδιασμού και αρχές δομημένης παράστασης. Ο Γιόζεφ και η Λίντα διδάσκουν τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία που διέπουν την αθέατη επικοινωνία και τον συντονισμό του ζευγαριού που οδηγούν σε απεριόριστες εκδοχές συνδυασμών και σε δυναμικές δημιουργίες.

 

 

 


Η Λίντα Καπετανέα στο Διεθνες Φεστιβαλ Χορου Καλαμάτας 2020ΛΙΝΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝΕΑ 

Masterclass

Fighting Monkey Practice - From The Other Side

Διάρκεια: 26 - 29 Αυγούστου 2020

Πρόκειται για ένα μάθημα που εστιάζει σε βασικές ιδιότητες του σώματος, όπως το βάρος, η ελαστικότητα, η δύναμη, η πυκνότητα, και στη χρήση τους είτε σε μια απλή συνθήκη είτε σε πιο σύνθετες καταστάσεις ταχύτητας και δυναμικής.

 


Διάλεξη Jozef Fruček

Risk and uncertainty - Fundamental aspects of human development