Ανακαλύψτε την ιστορία και τα κρυμμένα μυστικά της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχή της Πελοποννήσου με την ομάδα «Πάμε βόλτα»

Η ομάδα «Πάμε Βόλτα» ξεκίνησε το 2013 με την οργάνωση αστικών περιπάτων στην πόλη της Καλαμάτας και γρήγορα επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Αποτελεί μία πρωτοβουλία του Σωτήρη Θεοδωρόπουλου, ο οποίος είχε όραμα να μεταδώσει τις γνώσεις του, στον κόσμο της Καλαμάτας, καθώς και τους επισκέπτες της, σχετικά με την ιστορία της πόλης και τα κρυμμένα μυστικά της.

Σήμερα, είναι σε θέση να οργανώνουν εκδρομές σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου, οι οποίες εκτός από την γνωριμία του κάθε τόπου, δίνουν βάρος και στην αναζήτηση μαρτυριών μέσω των κατοίκων των περιοχών και στην τοπική γαστρονομία.

Ενδεικτικές διαδρομές, εκδηλώσεις και εκδρομές:

Περιήγηση στην πόλη της Καλαμάτας (περίπου 1,5 ώρα): Από το κάστρο της πόλης προς την πλατεία 23ης Μαρτίου

01 astikoi peripatoi kalamata messinia pame volta

Το κάστρο και το ιστορικό κέντρο αποτελούν τον πυρήνα της Καλαμάτας με πολλά θρησκευτικά μνημεία και κτίρια που αποτυπώνουν την ιστορία της πόλης.

Η μονή Καλογραιών με τα εκλεκτά μεταξωτά της, το αρχοντικό Κορφιωτάκη - κονάκι του αγά της Καλαμάτας, η πλατεία που έγιναν οι δοκιμαστικοί αγώνες των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, το κοιμητήριο-υπαίθριο μουσείο από ταφικά μνημεία, οι πλακοστρωμένοι πεζόδρομοι, τα παραδοσιακά καταστήματα, ο βυζαντινός ναός των Αγίων Αποστόλων.

Γνωριμία με την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της Καλαμάτας

02 astikoi peripatoi kalamata messinia pame volta ktiria

Μια βόλτα στην πόλη δίνει την ευκαιρία να γνωρίσει κάποιος πώς έχουν επιδράσει τα νεότερα ευρωπαϊκά ρεύματα (γερμανικός κλασικισμός, ιταλική αναγέννηση, art nouveau) καθώς και η κλασική αθηναϊκή αρχιτεκτονική σε όλους τους τύπους των κτιρίων (λαϊκού τύπου, νεοκλασικά, εκλεκτικιστικά και κτίρια του Μεσοπολέμου).

Ιδιωτικά δείπνα σε συνεργασία με το Κέντρο Μεσογειακής Γαστρονομίας

private dining experiences kalamata villas

Απολαύστε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Private Dining στον υπέροχα διακοσμημένο χώρο του bistro ή στον καταπράσινο κήπο του κέντρου, σε διάφορες θεματικές βραδιές ανάλογα με την εποχή.

Εκδρομές σε χωριά Ταυγέτου

03 astikoi peripatoi kalamata messinia pame volta ktiria

Επιπλέον, οργανώνονται εκδρομές σε διάφορα σημεία της Πελοποννήσου προσαρμοσμένες στις επιθυμίες σας.

Επικοινωνία & περισσότερες πληροφορίες:

 Επικοινωνία: κος Σωτήρης Θεοδωρόπουλος
 Κιν.: +30 698 778 6881
Email.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website: https://www.facebook.com/pamevoltakalamata/