Οι Kalamata Mediterranean Villas σας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσετε τα μυστικά του ελαιολάδου μέσα από μια εμπειρία γευσιγνωσίας που θα σας μείνει αξέχαστη.

Σε συνεργασία με την κ. Δήμητρα Μαθιοπούλου, ιδιοκτήτρια και παραγωγό του ελαιολάδου Messiniako Extra Virgin Oil επιθυμούμε να σας μυήσουμε στα κριτήρια επιλογής ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και των αντίστοιχων γευστικών συνδυασμών του. 

Συνδυάζοντας τα ελαιόλαδα και το φαγητό είναι μια μεγάλη εμπειρία μάθησης! Δοκιμάστε διαφορετικά ελαιόλαδα – ένα ήπιο, ένα μεσαίο, ένα έντονο – με μια ποικιλία τροφίμων.

02 elaiolado geysi dokimi kalamata

Εμπειρία 1η: Η διαδρομή του Κάστρου

Μια περιήγηση στα μονοπάτια του ελαιολάδου, που ξεκινάει από το επιβλητικό κάστρο του 13ου αιώνα στην Ανδρούσα Μεσσηνίας, ακολουθεί μια 30’ περιήγηση σε ένα μονοπάτι με ελιές περιμετρικά του τείχους του κάστρου και συνεχίζεται στο ελαιοτριβείο μας με γευσιγνωσία διαφορετικών ποικιλιών ελαιολάδου, σε συνδυασμό με γευστικά πιάτα με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο.

Διάρκεια: 2,5 - 3 ώρες
Ενήλικες 16+: 50 €
Παιδιά Ηλικίες 3-15: 25 €
Βρέφη Ηλικίες 0-2: Δωρεάν
Σημείο συνάντησηςΑνδρούσα Μεσσηνίας

 

Εμπειρία 2η: Η διαδρομή του Ελαιώνα

Μια περιήγηση στα μονοπάτια του ελαιολάδου, που ξεκινάει από το επιβλητικό κάστρο του 13ου αιώνα στην Ανδρούσα Μεσσηνίας, ακολουθεί μια περιήγηση διάρκειας 1 ώρας περίπου στον ελαιώνα μας και συνεχίζεται στο ελαιοτριβείο με  γευσιγνωσία διαφορετικών ποικιλιών ελαιολάδου, σε συνδυασμό με γευστικά πιάτα με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο.

Διάρκεια: 3-4 ώρες
Ενήλικες 16+: 65 €
Παιδιά Ηλικίες 3-15: 25 €
Βρέφη Ηλικίες 0-2: Δωρεάν
Σημείο συνάντησης: Ανδρούσα Μεσσηνίας

 

Εμπειρία 3η: Η διαδρομή του λαδιού και του κρασιού

Μια περιήγηση στα μονοπάτια του ελαιολάδου και του κρασιού, ίσως στα δύο πιο σημαντικά προϊόντα της Μεσσηνίας. Η μέρα ξεκινάει από το επιβλητικό κάστρο του 13ου αιώνα στην Ανδρούσα Μεσσηνίας, ακολουθεί η επίσκεψη στον ελαιώνα και το αμπέλι, το ελαιοτριβείο και το οινοποιείο και κορυφώνεται με τη γευσιγνωσία διαφορετικών ποικιλιών ελαιολάδου και τοπικών ποικιλιών κρασιού, σε συνδυασμό με γευστικά πιάτα με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο και ένα παραδοσιακό γεύμα.

Διάρκεια: 4 ώρες
Ενήλικες 16+: 75 €
Παιδιά Ηλικίες 3-15: 25 €
Βρέφη Ηλικίες 0-2: Δωρεάν
Σημείο συνάντησης: Ανδρούσα Μεσσηνίας

02 gefsignosia ladi kalamata messinia

Εμπειρία 4η: Μαγειρεύοντας με ελαιόλαδο!

Όλη η γαστρονομία και γεύση της περιοχής βασίζεται σε ένα μοναδικό συστατικό… Το ελαιόλαδο! Το γαστρονομικό ταξίδι του ελαιολάδου ξεκινά στην αίθουσα γαστρονομίας δοκιμάζοντας τοπικά αγαθά, συνδυάζοντας γεύσεις και μαγειρεύοντας κλασσικές παραδοσιακές συνταγές. Στη συνέχεια, η γαστρονομική ταυτότητα και η ιστορία της περιοχής αποκαλύπτεται μέσα από μια διαδραστική περιήγηση στο κέντρο ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς. Το ταξίδι τελειώνει με άφθονο κρασί και το γεύμα που έχουμε μαγειρέψει εμείς!

Διάρκεια: 4 ώρες
Ενήλικες Ηλικίες 16+: 65 €
Παιδιά Ηλικίες 3-15: 25 €
Βρέφη Ηλικίες 0-2: Δωρεάν  
Σημείο συνάντησης: Κέντρο Ανάδειξης Φυσικής και πολιτιστικής κληρονομίας Καρτερολίου 

 

Εμπειρία 5η: Το ελαιόλαδο για τα παιδιά!

Μια διαδραστική και διασκεδαστική περιήγηση ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά και οικογένειες στο κέντρο της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στο Καρτερόλι Μεσσηνίας. Μύθοι, παιχνίδια μυαλού και διαδραστικές δραστηριότητες θα αποκαλύψουν τη γαστρονομική ταυτότητα και την ιστορία της περιοχής. Στη συνέχεια, μέσα στο μοναδικό Gastronomy Lab, τα μέλη της οικογένειας μαγειρεύουν μαζί απλές ελληνικές συνταγές για να ανακαλύψουν τα αρώματα και τη γεύση της περιοχής και να απολαύσουν το δικό τους μαγειρευτό γεύμα!

Διάρκεια: 3 ώρες
Ενήλικες Ηλικίες 16+: 55 €
Παιδιά Ηλικίες 3-15: 20 €
Βρέφη Ηλικίες 0-2: Δωρεάν
Σημείο συνάντησης: Κέντρο Ανάδειξης Φυσικής και πολιτιστικής κληρονομίας Καρτερολίου 

 

Για τους επισκέπτες των Kalamata Mediterranean Villas, ισχύει έκπτωση 5% σε όλα τα πακέτα εμπειριών! Ρωτήστε μας σχετικά.

*Σε όλες τις εμπερίες υπάρχει η δυνατότητα ιδιωτικής ομάδας με επιπλέον κόστος. 

Επικοινωνία & περισσότερες πληροφορίες:

Επικοινωνία: κα Δήμητρα Μαθιοπούλου
Τηλ .: +30 6937101215
Email.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website: www.theoliveroutes.com