Οι Kalamata Mediterranean Villas σας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσετε τα μυστικά του ελαιολάδου μέσα από μια εμπειρία γευσιγνωσίας που θα σας μείνει αξέχαστη.

Σε συνεργασία με την κ. Ματούλα Κουβάτσου, ιδιοκτήτρια και παραγωγό του βραβευμένου ελαιολάδου Alpha to Omega, επιθυμούμε να σας μυήσουμε στα κριτήρια επιλογής ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και των αντίστοιχων γευστικών συνδυασμών του.

Το ελαιόλαδο είναι το μοναδικό τρόφιμο στον κόσμο το οποίο για να κατηγοριοποιηθεί, εκτός από τις χημικές αναλύσεις απαιτείται και η οργανοληπτική του αξιολόγηση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δοκιμαστεί από ένα πιστοποιημένο πάνελ γευσιγνωσίας ελαιολάδου και μέσω την γεύσης και της όσφρησης των δοκιμαστών να κατηγοριοποιηθεί σε εξαιρετικό, παρθένο ή ελαιόλαδο (μη βρώσιμο).
Συνεπώς η χαμηλή οξύτητα ενός ελαιολάδου δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για ένα ποιοτικό ελαιόλαδο. Απαιτείται η βεβαιωμένη απουσία των οργανοληπτικά ελαττωμάτων του ελαιολάδου όπως π.χ τάγγο, μούργα κλπ, που μπορεί να διαγνωσθεί μόνο με τη δοκιμή.

Όλα τα παραπάνω θα έχετε την ευκαιρία να τα γνωρίσετε απευθείας από τους τους ειδικούς της Alpha to Omega, με έμφαση στην ποιότητα και τη γεύση. Επιλέξτε την γευσιγνωστική εμπειρία που σας ταιριάζει και γίνεται και εσείς ειδικοί στο ελαιόλαδο.

 Εμπειρία 1η 03 gefsignosia elaioladou kalamata messinia
Μια διαδραστική εμπειρία γευσιγνωσίας για την ιστορία του ελαιολάδου, τις ιδιότητες, τους παλιούς αλλά και καινούργιους μύθους, τα κριτήρια της γεύσης του αλλά και τον γευστικό πλούτο που προσδίδει με την ιδιαίτερη γεύση του και στις άλλες τροφές.
Τέλος θα γίνετε παρουσίαση και γευστική δοκιμή της προϊοντικής γκάμας της εταιρείας Alpha to Omega καθώς και των πρακτικών της από τον ελαιώνα έως το ελαιοτριβείο.
Τοποθεσία: Στις βίλες μας ή οπουδήποτε μας υποδείξετε.
Διάρκεια: 1,5 ώρα
Τιμή/άτομο: 25€
Όλη τη διάρκεια του χρόνου

 

 Εμπειρία 2η 04 gefsignosia elaioladou kalamata messinia
Κάντε την εμπειρία σας ακόμα πιο δυνατή συνδυάζοντας την γευσιγνωσία με μία ξενάγηση εφ’ όλης της ύλης στον ελαιώνα που παράγεται το ελαιόλαδο Alpha to Omega.
Διάρκεια: 3 ώρες
Τιμή/άτομο: 40€
Περίοδος: Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος

 

 

 

 

Εμπειρία 3η 05 gefsignosia elaioladou kalamata messinia
Ζήστε ολόκληρη την εμπειρίας γευσιγνωσίας σας του μήνες συγκομιδής του ελαιοκάρπου. Ζήστε από κοντά όλη την διαδικασία της συγκομιδής με μια ξενάγηση στον ελαιώνα που παράγεται το ελαιόλαδο Alpha to Omega. Περιλαμβάνεται η γευσιγνωσία και η ξενάγηση εφ’ όλης της ύλης στον ελαιώνα.
Διάρκεια: 6 ώρες
Τιμή/άτομο: 60€
Περίοδος: Νοέμβριος – Δεκέμβριος (περίοδος συγκομιδής)