Για εμάς, την Καλαμάτα και την περιοχή της Μεσσηνίας

Στολισμός στο καρναβάλι της Καλαμάτα

Εδώ και 11 χρόνια, ο Δήμος Καλαμάτας οργανώνει με μεγάλη επιτυχία το Καλαματιανό καρναβάλι, το οποίο συγκεντρώνει τους κατοίκους και τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, που θέλουν να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία γεμάτη χαρά, χορό, μουσική και παραδοσιακές γεύσεις.

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της χαράς και δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός για να αγκαλιάσετε το γιορτινό πνεύμα από την καρδιά της Καλαμάτας. Καθώς το μαγευτικό άρωμα των εορτών γεμίζει τον αέρα και η πόλη λάμπει από τη ζεστή λάμψη των λαμπερών φώτων, τα Χριστούγεννα στην Καλαμάτα γίνονται μια μαγική εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Μια νέα πρόταση για πολυτελή διαμονή στην Καλαμάτα από τις Kalamata Mediterranean Suites & Villas αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της πόλης και “ανοίγει την όρεξη” στους επισκέπτες για πολυτελή αστική διαμονή υψηλών προδιαγραφών στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Το νέο πενταόροφο κτίριο καταλυμάτων «Evripidou 7 - Kalamata Mediterranean Suites» αποτελεί τη νέα προσθήκη στις ήδη επιτυχημένες Kalamata Mediterranean Villas που προσφέρουν πολυτελείς βίλες με πισίνες, τζακούζι, κήπους και άλλες ποιοτικές παροχές για διαμονή στις πιο όμορφες γειτονιές της Καλαμάτας.

Από τα έσοδα μας για κάθε διαμονή στις Kalamata Mediterranean Suites & Villas διαθέτουμε ένα ευρώ, στην αναγνωρισμένη με παγκόσμια δράση ελληνική ΜΚΟ we4all και της αναθέτουμε την πραγματοποίηση φύτευσης 1 δέντρου, και τη φροντίδα του για 3 έτη μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως.

Tην 5η θέση παγκοσμίως και την 1η σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας, κατέκτησε η Καλαμάτα ως προορισμός για την απόλυτη γραφική εμπειρία οδήγησης. Την έρευνα παραγματοποίησε η πολύ γνωστή πλατφόρμα σύγκρισης τιμών για ενοικιάσεις αυτοκινήτων DiscoverCars.com.

Στολισμός στο καρναβάλι της Καλαμάτα

Το 10ο Καλαματιανό Καρναβάλι, μετά από την αναγκαστική παύση λόγω της πανδημίας, θα υποδεχθεί τους καρναβαλιστές στην επίσημη έναρξη του, με μια πανηγυρική γιορτή στην πλατεία 23ης Μαρτίου (Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας) την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 με συναυλία από το συγκρότημα «The Swingin’ Cats».

Οι Kalamata Mediterranean Villas είναι πολυτελείς βίλες 5 αστέρων στην πόλη της Καλαμάτας, οι οποίες σχεδιάστηκαν με επίκεντρο τον άνθρωπο και στόχο την άνετη και μέγιστα ευχάριστη διαμονή του επισκέπτη σε αυτές. Σχεδιάστηκαν & ανακατασκευάστηκαν, με ιδιαίτερο σεβασμό στο μικροπεριβάλλον, με τη λειτουργία τους να βασίζεται αποκλειστικά στην «πράσινη ενέργεια». Κατασκευάστηκαν με τα πιο σύγχρονα υλικά και τα πιο προηγμένα συστήματα, την απαιτούμενη πολυτέλεια της καθημερινότητας και πάντα με απόλυτη προσήλωση στη μέγιστη ικανοποίηση του επισκέπτη. Προσφέρουν έτσι ένα μοναδικό συνδυασμό πλεονεκτημάτων, την άνεση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου και την ιδιωτικότητα μιας κατοικίας. Διαθέτουν πλήθος παροχών όπως θερμαινόμενες πισίνες, χαμάμ, jacuzzi, κήπους κ.ά.

Ακολούθως, θα παρουσιάσουμε μια παράμετρο που τη θεωρούμε από τις θεμελιώδεις για την ικανοποίηση των επισκεπτών.  Τις συνθήκες θερμικής άνεσης βάσει προεπιλεγμένων ρυθμίσεων που πραγματοποιούνται για την επίτευξή τους, που επικρατούν εντός των Kalamata Mediterranean Villas καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Από την 1η Δεκεμβρίου ξεκίνησε και επισήμως η έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου για την πόλη της Καλαμάτας, με πλήθος εκδηλώσεων, το Χριστουγεννιάτικο Σταθμό του Αϊ Βασίλη στο πάρκο σιδηροδρόμων, φωταγωγήσεις δέντρων και την πιο μαγική ατμόσφαιρα για τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. 

Οι Kalamata Mediterranean Villas από την αρχή της λειτουργίας τους, έθεσαν ως προτεραιότητα να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, άνεσης και λιτής πολυτέλειας έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας εδώ και 28 χρόνια φιλοξενεί στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την Καλαμάτα τους μεγαλύτερους χορευτές, χορογράφους και δημιουργούς της παγκόσμιας σκηνής σύγχρονου χορού. Έτσι και φέτος για δέκα ημέρες, από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου 2022, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα μας παρασύρουν στο χορευτικά ταξίδια που έχουν ετοιμάσει για τους κατοίκους της πόλης, αλλά και τους φιλότεχνους επισκέπτες της. 

Με τίτλο Ωδή στην Ομορφιά θα παρουσιάσει  26 συνολικά παραγωγές, 14 ξένες ομάδες από 10 χώρες και 12 ομάδες από την Ελλάδα, 2 παγκόσμιες πρεμιέρες, 6 παράλληλες εκδηλώσεις, ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών, καθώς και ένα πρόγραμμα εργαστηρίων χορού και κίνησης για διάφορες ηλικίες και ομάδες πληθυσμού.

Οι Kalamata Mediterranean Villas βρίσκονται σε μία από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Ελλάδας, την Καλαμάτα και ακολουθούν τα υψηλότερα πρότυπα περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης σε όλα τα στάδια ανάπτυξης τους, από την κατασκευή έως τον τρόπο λειτουργίας τους.

Οι Kalamata Mediterranean Villas θέλοντας να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους επισκέπτες τους, με επίκεντρο την δημιουργία στιγμών χαλάρωσης, άνεσης και λιτής πολυτέλειας σε ανθρώπους που θέλουν να επισκεφθούν την Καλαμάτα, δημιούργησαν δύο υπερσύγχρονες θερμαινόμενες πισίνες. Οι πισίνες είναι διαθέσιμες με τις ενοικιάσεις των βιλών Mansion, Thalias Quarters,  City Cottage & Garden Cellar. Επιπλέον, οι βίλες Country Home και Linas Home, διαθέτουν πλέον ένα ένα σύγχρονο mini pool spa.

H Καλαμάτα είναι η πιο «πράσινη» ελληνική πόλη –με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων, σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος με θέμα «Ποιος ωφελείται από το πράσινο στις πόλεις; Οι κοινωνικές ανισότητες στην πρόσβαση σε αστικό πράσινο στην Ευρώπη».

Η έκθεση περιλαμβάνει ευρωπαϊκές πόλεις 38 ευρωπαϊκών κρατών, οι οποίες μετρήθηκαν χρησιμοποιώντας εικόνες από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο «Κοπέρνικο». Αυτό που μετρήθηκε είναι το ποσοστό της έκτασης των πόλεων που φαίνεται από ψηλά πράσινο λόγω των δέντρων.

Ψηφιακοί νομάδες ονομάζονται όσοι μπορούν να εργάζονται απομακρυσμένα, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Οι περισσότεροι από αυτούς απασχολούνται σε «δημιουργικά» επαγγέλματα όπως η μόδα, οι τέχνες, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων, η συγγραφή, το μάρκετινγκ κλπ.
Εάν εργάζεστε με αυτόν τον τρόπο, ή ακόμα αν μπορείτε να προσαρμόσετε την δουλειά σας για κάποιο χρονικό διάστημα, θα βρείτε πολλούς λόγους για να επιλέξετε την Καλαμάτα και να την κάνετε το γραφείο της επιλογής σας.

Διακοπές ή δουλειά; Και γιατί όχι όλα μαζί; Μάθετε τι έχει να προσφέρει η Καλαμάτα όταν εργάζεστε εν κινήσει.

Οι Kalamata Mediterranean Villas από την αρχή της λειτουργίας τους έχουν θέσει ως προτεραιότητα την εφαρμογή πρακτικών βιωσιμότητας, με σκοπό τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά και την ενίσχυση του κοινωνικού αντίκτυπου. Η λειτουργία όλων των καταλυμάτων βασίζεται αποκλειστικά στην «πράσινη ενέργεια», ώστε να αφήνουν ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Η μεγαλύτερη πλατφόρμα online κρατήσεων καταλυμάτων Booking.com, μας έδωσε το νέο της αναγνωριστικό σήμα "Βιώσιμο Ταξίδι" για όλες τις βίλες του συγκροτήματος των Kalamata Mediterranean Villas.

Η Kalamata Mediterranean Villas από την αρχή της λειτουργίας τους έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015. Πρόσφατα ανανεώθηκε η ισχύς του πιστοποιητικού για μία ακόμα τριετία. Η πιστοποίηση αυτή από τον διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα TUV AUSTRIA, αναδεικνύει την προσήλωση στην ποιότητα σε όλο το εύρος της λειτουργίας της επιχείρησης.

Αν είσαι 18-25 και δικαιούχος του freedom pass στις Kalamata Mediterranean Villas μπορείς να κάνεις κράτηση σε όποια από τις βίλες μας διαλέξεις και να εξαργυρώσεις εύκολα και γρήγορα.

Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες!

Η Μεσσηνία είναι ένας από τους ομορφότερους νομούς της Ελλάδας. Από την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της, την Καλαμάτα μέχρι τις παραθαλάσσιες κωμοπόλεις της Πύλου, της Μεθώνης και της Κορώνης με τα επιβλητικά τους κάστρα και τα μαγευτικά τοπία της Μάνης, η Μεσσηνία προσφέρει στους επισκέπτες έντονες συγκινήσεις. Το σίγουρο είναι πως όσοι έχουν την ευκαιρία να την γνωρίσουν είναι βέβαιο ότι σύντομα θα επιστρέψουν.

Σε απόσταση 2,5 ωρών οδικώς από την Αθήνα, απολαύστε μια ονειρική απόδραση στον πολλά υποσχόμενο τουριστικό προορισμό της χώρας μας, με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, την Καλαμάτα.

Η Καλαμάτα αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό με πολύ λίγα περιστατικά κρουσμάτων Covid από την αρχή της πανδημίας. Είναι η πόλη όπου συνυπάρχουν αρμονικά  13 χιλιόμετρα παραλίας αποτελούμενα από θάλασσες : με  βότσαλο και άμμο μέχρι απόκρημνους κόλπους με εξωτικά στοιχεία.

Επιπλέον, έχει το μοναδικό προνόμιο να διαθέτει καθαρά νερά λίγα μέτρα από το λιμάνι της.  Υπάρχουν πολλές παραλίες που θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σας αλλά και την ανάγκη σας για εξερεύνηση και ξενάγηση. Κάποιες από αυτές που δεν θα πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε είναι:

Έρχεται τον Αύγουστο το 1ο “Peloponnese beer festival - only craft” στο Πάρκο της Δυτικής Παραλίας (Κυκλοφοριακής Αγωγής).

Θα είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί Craft Βeer Festival στην Πελοπόννησο. 30 Ζυθοποιοί απ όλη την Πελοπόννησο και την Ελλάδα θα συμμετέχουν με περισσότερες από 200 ετικέτες χειροποίητης μπίρας.