Για εμάς, την Καλαμάτα και την περιοχή της Μεσσηνίας

Από την 1η Δεκεμβρίου ξεκίνησε και επισήμως η έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου για την πόλη της Καλαμάτας, με πλήθος εκδηλώσεων, το Χριστουγεννιάτικο Σταθμό του Αϊ Βασίλη στο πάρκο σιδηροδρόμων, φωταγωγήσεις δέντρων και την πιο μαγική ατμόσφαιρα για τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. 

Οι Kalamata Mediterranean Villas από την αρχή της λειτουργίας τους, έθεσαν ως προτεραιότητα να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, άνεσης και λιτής πολυτέλειας έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας εδώ και 28 χρόνια φιλοξενεί στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την Καλαμάτα τους μεγαλύτερους χορευτές, χορογράφους και δημιουργούς της παγκόσμιας σκηνής σύγχρονου χορού. Έτσι και φέτος για δέκα ημέρες, από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου 2022, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα μας παρασύρουν στο χορευτικά ταξίδια που έχουν ετοιμάσει για τους κατοίκους της πόλης, αλλά και τους φιλότεχνους επισκέπτες της. 

Με τίτλο Ωδή στην Ομορφιά θα παρουσιάσει  26 συνολικά παραγωγές, 14 ξένες ομάδες από 10 χώρες και 12 ομάδες από την Ελλάδα, 2 παγκόσμιες πρεμιέρες, 6 παράλληλες εκδηλώσεις, ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών, καθώς και ένα πρόγραμμα εργαστηρίων χορού και κίνησης για διάφορες ηλικίες και ομάδες πληθυσμού.

Οι Kalamata Mediterranean Villas βρίσκονται σε μία από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Ελλάδας, την Καλαμάτα και ακολουθούν τα υψηλότερα πρότυπα περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης σε όλα τα στάδια ανάπτυξης τους, από την κατασκευή έως τον τρόπο λειτουργίας τους.

Οι Kalamata Mediterranean Villas θέλοντας να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους επισκέπτες τους, με επίκεντρο την δημιουργία στιγμών χαλάρωσης, άνεσης και λιτής πολυτέλειας σε ανθρώπους που θέλουν να επισκεφθούν την Καλαμάτα, δημιούργησαν δύο υπερσύγχρονες θερμαινόμενες πισίνες. Οι πισίνες είναι διαθέσιμες με τις ενοικιάσεις των βιλών Mansion, Thalias Quarters,  City Cottage & Garden Cellar. Επιπλέον, οι βίλες Country Home και Linas Home, διαθέτουν πλέον ένα ένα σύγχρονο mini pool spa.

H Καλαμάτα είναι η πιο «πράσινη» ελληνική πόλη –με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων, σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος με θέμα «Ποιος ωφελείται από το πράσινο στις πόλεις; Οι κοινωνικές ανισότητες στην πρόσβαση σε αστικό πράσινο στην Ευρώπη».

Η έκθεση περιλαμβάνει ευρωπαϊκές πόλεις 38 ευρωπαϊκών κρατών, οι οποίες μετρήθηκαν χρησιμοποιώντας εικόνες από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο «Κοπέρνικο». Αυτό που μετρήθηκε είναι το ποσοστό της έκτασης των πόλεων που φαίνεται από ψηλά πράσινο λόγω των δέντρων.

Ψηφιακοί νομάδες ονομάζονται όσοι μπορούν να εργάζονται απομακρυσμένα, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Οι περισσότεροι από αυτούς απασχολούνται σε «δημιουργικά» επαγγέλματα όπως η μόδα, οι τέχνες, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων, η συγγραφή, το μάρκετινγκ κλπ.
Εάν εργάζεστε με αυτόν τον τρόπο, ή ακόμα αν μπορείτε να προσαρμόσετε την δουλειά σας για κάποιο χρονικό διάστημα, θα βρείτε πολλούς λόγους για να επιλέξετε την Καλαμάτα και να την κάνετε το γραφείο της επιλογής σας.

Διακοπές ή δουλειά; Και γιατί όχι όλα μαζί; Μάθετε τι έχει να προσφέρει η Καλαμάτα όταν εργάζεστε εν κινήσει.

Οι Kalamata Mediterranean Villas από την αρχή της λειτουργίας τους έχουν θέσει ως προτεραιότητα την εφαρμογή πρακτικών βιωσιμότητας, με σκοπό τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά και την ενίσχυση του κοινωνικού αντίκτυπου. Η λειτουργία όλων των καταλυμάτων βασίζεται αποκλειστικά στην «πράσινη ενέργεια», ώστε να αφήνουν ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Η μεγαλύτερη πλατφόρμα online κρατήσεων καταλυμάτων Booking.com, μας έδωσε το νέο της αναγνωριστικό σήμα "Βιώσιμο Ταξίδι" για όλες τις βίλες του συγκροτήματος των Kalamata Mediterranean Villas.

Η Kalamata Mediterranean Villas από την αρχή της λειτουργίας τους έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015. Πρόσφατα ανανεώθηκε η ισχύς του πιστοποιητικού για μία ακόμα τριετία. Η πιστοποίηση αυτή από τον διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα TUV AUSTRIA, αναδεικνύει την προσήλωση στην ποιότητα σε όλο το εύρος της λειτουργίας της επιχείρησης.

Αν είσαι 18-25 και δικαιούχος του freedom pass στις Kalamata Mediterranean Villas μπορείς να κάνεις κράτηση σε όποια από τις βίλες μας διαλέξεις και να εξαργυρώσεις εύκολα και γρήγορα.

Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες!

Η Μεσσηνία είναι ένας από τους ομορφότερους νομούς της Ελλάδας. Από την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της, την Καλαμάτα μέχρι τις παραθαλάσσιες κωμοπόλεις της Πύλου, της Μεθώνης και της Κορώνης με τα επιβλητικά τους κάστρα και τα μαγευτικά τοπία της Μάνης, η Μεσσηνία προσφέρει στους επισκέπτες έντονες συγκινήσεις. Το σίγουρο είναι πως όσοι έχουν την ευκαιρία να την γνωρίσουν είναι βέβαιο ότι σύντομα θα επιστρέψουν.

Σε απόσταση 2,5 ωρών οδικώς από την Αθήνα, απολαύστε μια ονειρική απόδραση στον πολλά υποσχόμενο τουριστικό προορισμό της χώρας μας, με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, την Καλαμάτα.

Η Καλαμάτα αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό με πολύ λίγα περιστατικά κρουσμάτων Covid από την αρχή της πανδημίας. Είναι η πόλη όπου συνυπάρχουν αρμονικά  13 χιλιόμετρα παραλίας αποτελούμενα από θάλασσες : με  βότσαλο και άμμο μέχρι απόκρημνους κόλπους με εξωτικά στοιχεία.

Επιπλέον, έχει το μοναδικό προνόμιο να διαθέτει καθαρά νερά λίγα μέτρα από το λιμάνι της.  Υπάρχουν πολλές παραλίες που θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σας αλλά και την ανάγκη σας για εξερεύνηση και ξενάγηση. Κάποιες από αυτές που δεν θα πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε είναι:

Έρχεται τον Αύγουστο το 1ο “Peloponnese beer festival - only craft” στο Πάρκο της Δυτικής Παραλίας (Κυκλοφοριακής Αγωγής).

Θα είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί Craft Βeer Festival στην Πελοπόννησο. 30 Ζυθοποιοί απ όλη την Πελοπόννησο και την Ελλάδα θα συμμετέχουν με περισσότερες από 200 ετικέτες χειροποίητης μπίρας.

Η φυσική ομορφιά της Καλαμάτας μαγεύει τους επισκέπτες της, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, τους οποίους έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε πεντακάθαρα νερά στην εκτεταμένη παραλία της πόλης μήκους 4 χλμ. 

Για τους ρομαντικούς της παρέας, τα ηλιοβασίλεματα που μπορέις να απολαύσεις από διάφορα σημεία της πόλης είναι πραγματικά πανέμορφα, αφού ο ήλιος βουτά στο Ιόνιο πέλαγος και έχεις την ευκαιρία να παρατηρήσεις πως αλλάζουν τα χρώματα κατά τη Δύση του. 

Εάν βρίσκεσαι σε mood διακοπών ή ετοιμάζεσαι για καλοκαιρινές εξορμήσεις, οι παρακάτω φωτογραφίες θα σε πείσουν να απολαύσεις το βασίλειο του ήλιου από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι συνώνυμο με την άνθιση του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα. Από το 1995 μέχρι σήμερα τροφοδοτεί το κοινό με έργα αφιερωμένα στην ποιητικότητα του ανθρώπινου σώματος, φιλοξενώντας δημιουργούς που γράφουν την ίδια την ιστορία του σύγχρονου χορού. Έτσι και φέτος για δέκα ημέρες, από τις 16 έως τις 25 Ιουλίου 2021, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε όλους τους δημότες της πόλης και τους φιλότεχνους επισκέπτες της. 

Το 2020 υπήρξε μία ιδιαίτερη χρονιά με πολλές προκλήσεις για τον τουρισμό στην χώρα μας. Οι ιδιαίτερες συνθήκες ειχαν μεγάλη επίπτωση στον Τουρισμό, ωστόσο οι επισκέπτες των Kalamata Mediterranean Villas ανέδειξαν για άλλη μια φορά την ποιότητα της φιλοξενίας και των βιλών μας. Σας ευχαριστούμε θερμά!!!

Ανακαλύψτε τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, έναν πραγματικό παράδεισο πουλιών. Περισσότερα από 270 είδη πουλιών έχουν παρατηρθεί εδώ, ενώ χιλιάδες πουλιά που πετούν προς την Αφρική το φθινόπωρο σταματούν στη λιμνοθάλασσα για να ξεκουραστούν και «ανεφοδιάστουν» για τελευταία φορά πριν από το μακρύ ταξίδι των 3.000 χλμ πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα και την έρημο της Σαχάρας.

Οικογένεια στον κήπο της ενοικιαζόμενης βίλας του Kalamata Mediterranean Villas

Οι Kalamata Mediterranean Villas, δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, άνεσης και λιτής πολυτέλειας σε ανθρώπους που η οικογένεια & οι φίλοι αποτελούν τον σημαντικότερο παράγοντα για την δημιουργία των ιδανικών διακοπών.

26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί σε νέες ημερομηνίες! Με γνώμονα την ασφάλεια των καλλιτεχνών αλλά και των θεατών αλλά χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα του θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μια χρονιά με κορυφαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες από τις 21 έως και τις 30 Αυγούστου 2020.

Λουλούδια στην προετοιμασία νύφης

Προετοιμάζεται τον γάμο των ονείρων σας;

Στις Kalamata Mediterranean Villas καταλαβαίνουμε ότι ο χρόνος για τις προετοιμασίες του γάμου σας είναι πολύτιμος και το άγχος για να ικανοποιήσετε τους καλεσμένους σας είναι μεγάλο.

Το ιδανικό ξενοδοχείο για την φιλοξενία των δικών σας ανθρώπων, οι οποίοι θα επισκεφθούν την Καλαμάτα ή άλλες περιοχές της Μεσσηνίας για το γάμο σας, θα πρέπει να συνδυάζει την άνεση και την ζεστασιά ενός σπιτιού αλλά και την ευελιξία και την ιδιωτικότητα ενός ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης.

Το συγκρότημα βιλών Kalamata Mediterranean Villas αποτελεί την ιδανική λύση, αφού είναι ένα πραγματικά υπέροχο "γαμήλιο ξενοδοχείο" για την φιλοξενία των αγαπημένων σας προσώπων.