Νέα & δραστηριότητες της περιοχής

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ της Καρδαμύλης έχει αναδειχθεί σε ένα ξεχωριστό “πολύχρωμο” φεστιβάλ που γεμίζει την Μάνη και τους επισκέπτες της με νότες και χαμόγελα!

Τα καταστήματα της περιοχής ετοιμάζουν ειδικά μενού, εκδηλώσεις και εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες που ανοίγουν την τουριστική σεζόν με τζαζ μουσικές, σε μια διοργάνωση που διαφημίζει τη Μεσσηνιακή Μάνη με τον καλύτερο τρόπο σε όλο τον κόσμο!

Πρόκειται για μια πολυήμερη μουσική γιορτή με καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα από τη Νορβηγία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Αυστρία, τη Σκωτία, την Αγγλία, τη Σουηδία και την Αργεντινή.

Κάθε άνοιξη, λοιπόν, επιστρέφουν στη Μάνη, με περισσότερους μουσικούς και από περισσότερες χώρες με μεγάλη ποικιλία από κονσέρτα που ξεκινούν από νωρίς το πρωί και διαρκούν μέχρι αργά το βράδυ.

Όπου βρεθείς κι όπου σταθείς εκείνες τις ημέρες θα ακούσεις ένα τουλάχιστον σαξόφωνο!

Η Πρωτομαγιά είναι μια σημαντική γιορτή που οι Μεσσηνιοί γιορτάζουν την ερχόμενη άνοιξη κάνοντας οικογενειακά πικνίκ στην ύπαιθρο και επιλέγοντας πολύχρωμα αγριολούλουδα, τα οποία υφαίνουν σε στεφάνια και γιρλάντες ώστε να κρέμονται πάνω από τις πόρτες. Πολλά εορταστικά γεγονότα οργανώνονται σε όλη την περιοχή. Την ίδια μέρα οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν ειρηνικά στην οδό Αριστομένους, γιορτάζοντας τα γεγονότα στο Σικάγο των ΗΠΑ το 1886.

Η περίφημη ανθοκομική και εμπορική έκθεση της Μεσσηνίας παρουσιάζει διάφορες εκδηλώσεις και γιορτές που παλιότερα κορυφωνόταν με μια εντυπωσιακή παρέλαση διακοσμημένων οχημάτων με φρέσκα, πολύχρωμα λουλούδια και συνοδευόμενα από παιδικές χορευτικές ομάδες. Συνήθως συμβαίνει στα τέλη Μαΐου στην περιοχή του σιδηροδρομικού πάρκου της Καλαμάτας.